Културно-туристички центар „Стефан Немања” у Лапову, саграђен је педесетих година прошлог века, а дограђиван је и адаптиран у више наврата како би задовољио потребе грађана. Центар поседује биоскопску салу са 245 места за седење са грејањем и биоскопским стерео системом „Долби”, галеријски простор опремљен „Брилукс” расветом, као и учионичке просторије.

Културни центар са радом престаје 1981. године, да би под називом Дом културе „Иво Лола Рибарˮ поново почиње да ради 1991. године. Од 2005. године установа мења назив у Културно-туристички центар „Стефан Немањаˮ - Лапово и данас настоји да обогати културни живот Лапова и његових становника.

Данас просторије установе активно користе ОМШ ,,Божидар Трудић“, УЖ “Моравске шаренице“, ЛК “Светлост“, Музички састав “Одигитрија”, Позоришно-филмски атеље „studio D“, плесна секција „Ритам“, певачка секција и КУД „Лапово-Марковац“. Пројекције актуелних филмова за гледаоце свих узраста и позоришне представе у извођењу различитих позоришта, дружионице и креативне радионице постале су скоро редовне активности установе. Поред тога, сарадња са предшколском и школским установама, библиотеком и јединицом локалне самоуправе као оснивачем саставни је део пословања установе.

Вршитељка дужности директорке је Милица Станковић.

Адреса: Његошева бр. 33, Лапово

Телефон: 034/6851-361

Email: ktcsnlapovo@gmail.com

Веб сајт: www.ktclapovo.rs