Средња школа у Лапову основана је Oдлуком Скупштине општине Лапово на 1993. године, у оквиру мреже средњих школа, да би својим напретком и развојем прерасла из огранка различитих профила у самосталну Средњу школу. Делатности за које је средња школа верификована су: економија, право, администрација, остала делатност личних услуга, туризам, трговина, угоститељство.

Током свог постојања, а у складу са потребама и могућностима запослења у општини Лапово, Средња школа је кроз време мењала назив и врсту делатности, па је тако најпре била грађевинска, затим техничка, да би 2003. године променила свој назив у Средња школа.

Зграда Средње школе доживела је потпуну иновацију 2012. године, када је изграђена у складу са европским стандардима, поставши на тај начин једна од најмодернијих и најопремљенијих школа на Балкану. Поред учионица у згради школе налазе се кабинет информатике, кабинет природних наука, медијатека са библиотеком, кабинат за куваре, кабинет за фризере, лифт и тоалете прилагођене ученицима са инвалидитетом.

Средња школа у Лапову обухвата следеће смерове: царински техничар, кувар – конобар, мушко – женски фризер, кондуктер у железничком саобраћају и возовођа.

Постојећи смерове у Средњој школи, младима омогућују и запослење на територији општине Лапово. Општина Лапово поседује царински терминал, док се на њеном подручју налази и велики број шпедиција. Уз наведене иновације, Лапово претендује да постане логистичко – дистрибутивна зона предграђа Београда. Као важно железничко чвориште, Лапово је 2005. године, Одлуком Скупштине општине Лапово постало Град музеј железнице на отвореном.

 

Адреса: Светозара Марковића 43, Лапово

Контакт: 034/850230, 034/850430

Email: direktor@lapovo.edu.rs