Новости Вести

Председник општине Лапово на савету Шумадијског управног округа у Крагујевцу

Јуче, 10. јула 2024. године, у седишту Шумадијског управног округа у Крагујевцу, одржан је састанак Савета округа. Састанку је присуствовала министарка државне управе и локалне самоуправе, Јелена Жарић Ковачевић, која је захтевала присуство председника општина и градоначелника како би се разговарало о проблемима и пројектима локалних самоуправа. Испред општине Лапово, састанку је присуствовао председник општине, Бобан Миличић.

Министарка Жарић Ковачевић је истакла значај Крагујевца као индустријског центра Шумадијског управног округа и позвала на међусобну сарадњу општина како би се остварили бољи резултати у развоју овог дела Србије. Она је навела да је Министарство до сада уложило више стотина милиона динара у пројекте у оквиру округа, укључујући реновирање простора за ватрогасну службу у Лапову.

Поред тога, министарка је навела низ других пројеката које Министарство подржава, као што су изградња дечијег игралишта и теретане на отвореном у Тополи, модернизација јавног осветљења у Баточини и адаптација Дома културе у Книћу.

На састанку су разматрани и нови пројекти и иницијативе које су у току, као и даље улагање у инфраструктуру и развој локалних заједница. Министарка је нагласила да ће Крагујевац у наредном периоду имати велика улагања државе, укључујући изградњу Универзитетског-клиничког центра УКЦ Крагујевац.

Састанку су, поред министарке и начелника УО Биљане Илић Стошић, присуствовали и градоначелник Крагујевца Никола Дашић, као и лидери локалних самоуправа из округа: Бранко Радосављевић, председник општине Рача, Невена Ирић, заменик председника општине Аранђеловац, Дејан Аранђеловић, председник општине Баточине, Драган Јовановић, председник СО Топола и Срећко Илић, председник општине Кнић.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *