Министар државне управе и локалне самоуправе, др Александар Мартиновић, састао се 4. децембра са Бобаном Миличићем и разговарао о плановима и пројектима које би Министарство могло да подржи. Састанак је такође обележен донацијом од стране министра, који је општинској управи предао 20 лаптоп рачунара у циљу подршке развоју и ефикасном функционисању електронске управе.

Након сусрета, Мартиновић је посетио Трг краља Александра, чију је реконструкцију финансирало Министарство државне управе и локалне самоуправе. Он је такође посетио зграду коју општина планира да адаптира у Ватрогасни дом, док је изразио задовољство што општина може самостално финансирати овај пројекат из свог буџета.

Министар је похвалио напоре општине Лапово и истакао да се ради о месту са младим и агилним тимом. Подаци показују значајан напредак, с обзиром на број незапослених који је смањен са две хиљаде на 780 у последњих 15 година.

Мартиновић је обавестио да постоје заинтересовани инвеститори за улагање у Лапово и обећао подршку Владе Србије у остваривању инфраструктурних и развојних пројеката у општини.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *