U skladu sa ciljem jačanja kapaciteta naručilaca u javnim nabavkama, NALED i opština Lapovo su sa zadovoljstvom organizovali besplatnu obuku koja je održana juče, 23. aprila 2024. godine. Ova obuka predstavlja deo projekta “Javne nabavke i dobro upravljanje za veću konkurentnost”, koji podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj (Sida).

Tema obuke bila je posvećena najnovijim promenama u sistemu javnih nabavki, pružajući učesnicima priliku da se upoznaju sa ključnim aspektima ovog procesa. Obuka je okupila zainteresovane strane iz lokalne zajednice Lapova i susednih opština pružajući im priliku za unapređenje njihovih veština i znanja u oblasti javnih nabavki.

Održana u prostorijama trpezarije osnovne škole “Svetozar Marković” u Lapovu. Tokom ovog vremena, učesnici su imali priliku da se detaljno informišu o najnovijim promenama u zakonodavstvu i praksi javnih nabavki, sa fokusom na efikasno upravljanje nabavkama u budućnosti.

Opština Lapovo i NALED nastaviće da podržavaju inicijative koje doprinose razvoju lokalne ekonomije i unapređenju javnih nabavki kao ključnog segmenta efikasnog upravljanja resursima. Ovakve obuke predstavljaju korak napred ka izgradnji transparentnog i efikasnog sistema javnih nabavki koji će doprineti većoj konkurentnosti i razvoju lokalne zajednice.

Za više informacija o budućim obukama i inicijativama u oblasti javnih nabavki, pratite vesti opštine Lapovo i NALED-a.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *