Vesti Novosti

Predsednik opštine Lapovo na savetu Šumadijskog upravnog okruga u Kragujevcu

Juče, 10. jula 2024. godine, u sedištu Šumadijskog upravnog okruga u Kragujevcu, održan je sastanak Saveta okruga. Sastanku je prisustvovala ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Jelena Žarić Kovačević, koja je zahtevala prisustvo predsednika opština i gradonačelnika kako bi se razgovaralo o problemima i projektima lokalnih samouprava. Ispred opštine Lapovo, sastanku je prisustvovao predsednik opštine, Boban Miličić.

Ministarka Žarić Kovačević je istakla značaj Kragujevca kao industrijskog centra Šumadijskog upravnog okruga i pozvala na međusobnu saradnju opština kako bi se ostvarili bolji rezultati u razvoju ovog dela Srbije. Ona je navela da je Ministarstvo do sada uložilo više stotina miliona dinara u projekte u okviru okruga, uključujući renoviranje prostora za vatrogasnu službu u Lapovu.

Pored toga, ministarka je navela niz drugih projekata koje Ministarstvo podržava, kao što su izgradnja dečijeg igrališta i teretane na otvorenom u Topoli, modernizacija javnog osvetljenja u Batočini i adaptacija Doma kulture u Kniću.

Na sastanku su razmatrani i novi projekti i inicijative koje su u toku, kao i dalje ulaganje u infrastrukturu i razvoj lokalnih zajednica. Ministarka je naglasila da će Kragujevac u narednom periodu imati velika ulaganja države, uključujući izgradnju Univerzitetskog-kliničkog centra UKC Kragujevac.

Sastanku su, pored ministarke i načelnika UO Biljane Ilić Stošić, prisustvovali i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, kao i lideri lokalnih samouprava iz okruga: Branko Radosavljević, predsednik opštine Rača, Nevena Irić, zamenik predsednika opštine Aranđelovac, Dejan Aranđelović, predsednik opštine Batočine, Dragan Jovanović, predsednik SO Topola i Srećko Ilić, predsednik opštine Knić.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *