Вести Новости

Председник општине Лапово и председница СО заједно са министаркама Месаровић и Ђурђевић Стаменковски у посети Цркви Светог Ђорђа и кући Краља Петра

Председник општине Лапово, Бобан Миличић, заједно са председницом Скупштине општине Лапово, Мирелом Раденковић, и у присуству министарке привреде, Адријане Месаровић, као и министарке за бригу о породици и демографију, Милицом Ђурђевић Стаменковски, 13. јула посетио је Цркву Светог Ђорђа на Опленцу и кућу Краља Петра.

Током посете, разговарали су о локалним проблемима и потенцијалним решењима за исте. Овај састанак је имао за циљ да се идентификују изазови са којима се суочавају локалне заједнице и да се пронађу начини за њихово превазилажење кроз сарадњу са министарствима и другим релевантним институцијама.

Министарка привреде, Адријана Месаровић, истакла је значај подршке предузетништву, посебно женском предузетништву на селу, кроз програме који обезбеђују бесповратна средства за развој и унапређење пословања. Министарка Милица Ђурђевић Стаменковски, са своје стране, нагласила је важност бриге о породици и демографији као кључним аспектима за одрживи развој локалних заједница.

Председник општине Лапово, Бобан Миличић, изразио је задовољство овом посетом и истакао да је подршка министарстава од великог значаја за даљи развој општине Лапово. Он је такође нагласио спремност локалне самоуправе да активно сарађује са државним институцијама у циљу побољшања квалитета живота својих грађана.

Општина Лапово наставиће да ради на решавању локалних проблема и унапређењу услова живота својих грађана кроз сарадњу са министарствима и другим релевантним институцијама.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *